Cesta k úcte, láske a životu.

Alebo aj inak povedané – Život bez poznania Lásky je živorením, aj keby sa odohrával v zlatej klietke a Láska bez úcty je strach. Je to tak, alebo je to zase len jedno z ďalších tvrdení?

Na svojej ceste som stretol rôzne dobre myslené ponaučenia do života od rôznych ľudí, ale nikto mi nepovedal čo to ten život je.cesta
Rovnako tak sa mi dostalo aj vedeckého poučenia čo je to Láska, ako keby prečítanie zloženia uránu ma naučilo vládnuť jadrovou energiou.
úcta? Tá mi bola vysvetlená od slepej poslušnosti, až po strach. Tak ako to vlastne je?

Moje zistenia sa konali pomaličky za pomoci rôznych „náhod“ a mojich pochybnosti. To o čom tu píšem, je moja skúsenosť.
Bolo by jednoduché tvrdiť, že je to iba tak a bolo by to veľmi nepravdivé.  Mne sa osvedčilo, že napriek tomu, že sa píše, ba aj učia nás kde čo, nie je nič lepšie ako teória realizovaná cez vlastný zážitok a učenie sa (seba samého)
Zážitok zo zistenia, že úcte, láske ba ani životu sa nedá naučiť naspamäť bol oslobodzujúci. Rovnako tak ako zistenie rozdielu medzi myslím si a viem

Mám pocit, že nikde inde, ako práve v týchto troch pojmoch (úcta, láska, život), sme my ľudia manipulovaní a manipulovaní a…najviac.

Javí sa mi, že manipulácia v tomto smere je účelová. Účelom je skrytá deštrukcia jednotlivca a následne celej skupiny.
Správnou manipuláciou (zavedením vírusu) sa totiž dosiahne zlé pochopenie, ktoré má za následok zlé myslenie a to zlé prežívanie.
Výsledkom tohto postupu je množstvo problémov, ktoré „musia“ byť v mene pokroku a zvyšovania životnej úrovne riešené najlepšie tabletkou a hneď.
Napriek tomu, že hneď, tak to trvá dlhšie a tým je to lepšie. Či horšie? Ako pre koho. No toto je najlepšie navnímať zo svojich vlastných zážitkov.

Otázka je či si viem na to (navnímanie) urobiť čas a či vôbec dokážem ešte vnímať…Skreslenie je už veľmi veľké a naše stereotypné jednanie zažité.
A tak napríklad Láska sa vo svojom jedinečnom význame často zamieňa a stáva sa náhradou pre všetko možné od zamilovania, či ošiaľu, poblúznenia alebo posteľného telocviku až po strach.
Táto náhrada (Lásky za iné)  sa takzvane tvorivo používa v umení či inde a spôsobuje iba jedno – pozmenenie vo význame a tým mylné prežívanie.
No a vrcholom je tvrdenie, že opakom lásky je nenávisť. Je to obrovský podvrh, ktorý však čoraz viac jedincov prehliadlo a prehliada. Nenávisť nie je prejavom Lásky, ale strachu.
Podobné zavádzajúce tvrdenia sú aj v otázkach života a úcty.  Tak aký je vlastne pravý neskreslený význam slov Úcta, Láska a Život?

  1. Úcta, ako základ vzniku Lásky
  2. Láska, ako predpoklad žitia a nie živorenia
  3. Život